Інформація для вкладників ПАТ «БАНК МИХАЙЛІВСЬКИЙ»

15 Июля 2016

У зв`язку з поширенням в мережі інтернет неправдивої інформації щодо стану рахунків фізичних осіб та початку видачі довідок про стан рахунків клієнтів ПАТ «БАНК МИХАЙЛІВСЬКИЙ» та зважаюти на те, що частина вкладників ПАТ «БАНК МИХАЙЛІВСЬКИЙ» звертається за поясненням причин відсутності їх у переліку вкладників, які мають право на відшкодування, у банках-агентах Фонду, інформуємо.

15 липня 2016 року  розпочалися виплати вкладникам ПАТ «БАНК МИХАЙЛІВСЬКИЙ».

З 18 липня ПАТ «БАНК МИХАЙЛІВСЬКИЙ» розпочинає видачу довідок про стан рахунків клієнтів банку за адресою:  м. Київ, вул. Артема, буд. 53.

Наголошуємо, що  зазначені довідки будуть сформовані виключно з даних операційної системи банку,  включаючи всі транзакції по перерахуванню коштів з рахунків з ТОВ "ІНВЕСТИЦІЙНО-РОЗРАХУНКОВИЙ ЦЕНТР" та ТОВ "КРЕДИТНО-ІНВЕСТИЦІЙНИЙ ЦЕНТР".

Це раз звертаємо увагу вкладників, що ніяких змін щодо залишків та руху коштів за рахунками фізичних осіб, з моменту визнання ПАТ «БАНК МИХАЙЛІВСЬКИЙ» неплатоспроможним, не здійснювалось.

У відповідності до вимог ч.2 ст. 38 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» Фонд гарантування вкладів фізичних осіб зобов'язаний забезпечити перевірку правочинів (у тому числі договорів), вчинених (укладених) банком протягом одного року до дня запровадження тимчасової адміністрації банку, на предмет виявлення правочинів (у тому числі договорів), що є нікчемними.

Згідно положень п.3 .ч.2 ст. 37 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» Фонд безпосередньо або уповноважена особа Фонду у разі делегування їй повноважень має право продовжувати, обмежувати або припиняти здійснення банком будь-яких операцій.

До реєстру вкладників, які мають право на відшкодування коштів за вкладами за рахунок Фонду гарантування вкладів фізичних осіб не включено інформацію про осіб, які укладали договори позики з ТОВ "ІНВЕСТИЦІЙНО-РОЗРАХУНКОВИЙ ЦЕНТР" та ТОВ "КРЕДИТНО-ІНВЕСТИЦІЙНИЙ ЦЕНТР".

Крім того, з метою дотримання вимог Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб», забезпечення захисту інтересів кредиторів, вкладників Банку та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб тимчасово призупинена виплата коштів за рахунками фізичних осіб, по яких в період з 19 по 23 травня 2016 року відбулись одна чи декілька наступних подій:

-       Зарахування коштів через касу Банку на вкладний(депозитний) рахунок фізичної особи.

-       Зарахування коштів через касу Банку на поточний рахунок фізичної особи.

-       Переказ коштів, в межах балансу Банку, на поточний рахунок фізичної особи (в тому числі з поточних рахунків суб’єктів господарювання).

-       Фізична особа є одночасно позичальником та вкладником (кредитором) Банку.

По мірі проходження перевірки та підтвердження законності проведених операцій,  тимчасове обмеження по таких рахунках буде скасовуватись. Зазначену перевірку планується закінчити у місячний термін.

За додатковою інформацію щодо вищевказаних питань необхідно звертатися  до центру обслуговування клієнтів  ПАТ «БАНК МИХАЙЛІВСЬКИЙ» за адресою: м. Київ, вул. Артема, буд. 53.

З повагою, ПАТ «БАНК МИХАЙЛІВСЬКИЙ».